Over Just Flowing

Op zoek naar meer balans, energie en ontspanning?Voeg je koptekst hier toe

Zwoeg je soms wel eens om doorheen je dagelijkse leven te geraken? Je bent niet de enige.

Ontspanning en innerlijke rust is waarschijnlijk een van de grootste verlangens van ieder mens.

Maar in het leven hebben we enkel geleerd om te streven. We hebben de kunst van het ontspannen niet geleerd. We hebben niet geleerd dat ontspanning onze natuurlijke staat is, en dat het de mooiste weg naar succes is. We hebben niet geleerd op onze eigen natuur te vertrouwen.

En dat is waar Just Flowing naar streeft.

Just Flowing biedt lessenreeksen, workshops en individuele begeleiding en gratis inspiratie aan om zowel beginnende als gevorderde studenten te ondersteunen. Leer onder meer:

  • … je lichaam en geest te ontspannen, ook in het dagelijkse leven.
  • … je hoofd leeg te maken en controle te krijgen over je todo-lijst.
  • … je doel(en) in het leven te verhelderen en meer perspectief te krijgen.
  • … mediteren en meer flow te ervaren bij alles wat je doet.
  • … gezonde zelfliefde te voeden, mentale en fysieke obstakels op te lossen en je levensvreugde te (her)ontdekken.
  • … een natuurlijke en gelukkige levensstijl te creeëren.

Ontdek je ware zelf en vind totale vrijheid. Een ervaring van vreugde. Totale balans: fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch. Een evenwicht tussen zijn en doen, tussen aanwezigheid en productiviteit.

De inviduele begeleiding is een meerwaarde. Dennis zorgt ook voor een veilige omgeving om te werken met mijn uitdagingen. Ik heb gemerkt dat ik sterker sta in het leven, met meer ontspanning én energie!
– Laurence
Mijn eerste aanvoelen was dat hij echt goed is in wat hij doet, hij brengt het naar mijn bevinden ook zeer goed aan; hij straalt kalmte uit.
– Martin
Bekijk het volledige aanbod

Laat je inspireren op deze website. Kom naar één van de groeplessen, workshops of ga aan de slag met individuele begeleiding.

Over mezelf

In 2005 begon ik mijn studies aan de universiteit, samen met vele en nieuwe ervaringen! Maar toen kwam ook de persoonlijke crisis.

Het was de start van een boeiende en eeuwigdurende zoektocht langs een onbekend pad, met vele nieuwe boeken, verassende ontmoetingen en inspirerende ervaringen. Stilaan vond ik meer helderheid en antwoorden op mijn vragen.

In 2013 ontdekte ik Zhineng aan het einde van de zomer tijdens een vakantieworkshop. Kippenvel, mysterie en verbazing. Het was niet zomaar iets dat je leert en thuis later nog eens bekijkt. Neen, dit was een ervaring in lichaam, geest en hart. Voila zei het universum, wat denk je ervan? Hier wou ik het fijne van weten – en voelen. Ik wilde dit verder onderzoeken.

Ik werd steeds meer enthousiast over het leven, hoe de menselijke beleving in mekaar zit en hoe je werkelijk vreugde en innerlijke rust kan vinden. Qigong is voor mij iets geworden dat heerlijk is om te doen. Ik voel me verbonden met de natuur en het universum, het brengt rust in mijn denken én ik voel me energieker in het dagelijkse leven.

Deze filosofie uit het Oosten doordringt mijn levensstijl en ik beoefen qigong op regelmatige basis – dagelijks. Vandaag de dag geef ik workshops, lezingen en qigong lessen. Ik schrijf hier regelmatig artikelen over qigong, levensstijl, gezondheid, productiviteit en organisatie. Kortom hulpmiddelen om jou ook van een natuurlijke en rijke levenservaring te laten genieten.

Deze website is mijn creatieve uitlaatklep, een speeltuin en laboratorium. Het is een initiatief om mijn ervaringen en kennis te delen, maar ook om mezelf te ontwikkelen. Dit initiatief heeft vele dimensies, een dans op de lijn tussen doen en loslaten, tussen geven en nemen. Want een leraar is ook tegelijk leerling.

Enkele weetjes over mezelf.

  • Ik heb talrijke lessenreeksen, nationale en internationale workshops gevolgd via het Chi Neng Instituut België en dankzij Chinese leraren op bezoek in Europa.
  •  In 2016 ben ik voor 3 maanden een opleiding in China gaan volgen onder begeleiding van verscheidene Chinese Zhineng Qigong grootmeesters.
  • Ik kan best goed overweg met computers en technologie. Wist je trouwens dat de computer oorspronkelijk gebaseerd is op de principes van de I-Ching? Misschien zo een beetje als een boeddha in wording mét een computer!?
  • Ik entertainde nog ooit in mijn studententijd als DJ duizenden mensen met stevige beats. Ik ben altijd oprecht, maar nooit té serieus. Ze zeggen wel eens dat engelen niet vliegen omdat ze vleugels hebben, maar omdat ze zichzelf licht opnemen.
Dennis-handwriting
Dennis Swennen profile picture

Dennis Swennen

Oprichter van Just Flowing

Relax & enjoy..

” Het is mijn doel en visie om het sluimerende potentieel, onze ware natuur in onszelf wakker te maken. Ik wil doorgeven wat ik zelf heb mogen leren én vooral ervaren. Het is daarbij mijn doel om jou te helpen bij het verwezelijken van je diepste wensen. Dat je de vreugde van een vrij en natuurlijk mag leven genieten. “