Qigong is al duizenden jaren oud en komt uit China. Qi is de kracht die alles in het universum in beweging zet en vorm geeft. Het stroomt door alles en iedereen heen en wordt gezien als de meest fundamentele kracht in het universum. Qi wordt ook wel levenskracht genoemd. Gong staat voor de tijd en aandacht die je geeft aan het oefenen van een bepaalde vaardigheid.

Qigong betekent dat je tijd en aandacht besteed aan het laten stromen en sterk maken van je qi. Het belangrijkste van qigong is dat je je concentreert en met je aandacht gaat naar wat er binnenin je lichaam en je hoofd gebeurt.

Qigong is een trainingsmethode die geworteld is in de klassieke Chinese holistische visie op het leven. De methode transformeert, verbetert en versterkt de vitale levensfuncties van het lichaam.

Lees meer in dit blogartikel...

Je kan online inschrijven voor de aankomende workshops via de kalender. Daar schrijf je je in voor één specifieke les.

Ben je van plan om meerdere keren te komen, bekijk dan zeker de beurtenkaarten. Goed voor je welzijn én voordeliger. Je kan een beurtenkaart nemen voor 5, 10 of 15 lessen.

Ook al heb je een beurtenkaart, gelieve aan te geven voor elke les of je aanwezig zal zijn. Dit kan je doen door je naam en emailadres op te geven bij de juiste datum in de kalender.

Ja, dat kan zeker. De basislessen Zhineng Qigong bouwen een beetje op elkaar verder, maar aansluiten kan op elk moment.

Er is geen voorkennis vereist. De bewegingen zijn eenvoudig. Ik besteed ook veel aandacht aan ontspanning en het werken met je gedachten. Dit zijn dingen die in elke les terugkomen.

Zie het zo: Oefening baart kunst. En hoe meer je oefent, des te beter. Wees mild voor jezelf en zie het als een proces.

Het gaat er niet om of je een specifieke les aanwezig bent of niet. Geef jezelf de tijd om dingen te integreren. Daarnaast kan kan je thuis altijd zelf aan de slag met wat je hebt geleerd.